Wat is een BNOR examen?

BNOR examen

Het Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid (in het kort BNOR examen) is bedoeld voor leerlingen die meer dan 4 keer gezakt zijn binnen 5 jaar voor het praktijkexamen bij CBR.

 

Wat maakt BNOR examen zo speciaal?

Het BNOR examen duur in totaal 70 minuten terwijl je normale praktijk examen ongeveer 35 minuten duurt. Dit wil niet zeggen dat je 70 minuten moet gaan rijden. Je rijdt nog steeds ongeveer 35 minuten maar als je extra tijd nodig hebt voor jezelf dan kan je dat gebruiken tot 70 minuten. Je mag dan dus tijdens de examenrit ook extra tijd vragen om bijvoorbeeld te gaan roken. Of je mag de auto even langs de kant van de weg zetten om even bij te komen.

Nader onderzoek examen is niet makkelijker dan gewone examen. Je moet nog steeds de zelfde onderdelen doen en voldoende scoren. Bij het nader onderzoek heet jou examinator rijvaardigheidsadviseur. Hij kan goed omgaan met moeilijke situaties zoals leerlingen die veel spanning hebben of nerveus zijn. In het voorgesprek probeert hij jou goed gevoel te kalmeren en beter beeld te geven waarom je vorige examen mislukt zijn. Zodat je nu beter kan presteren.

In het kort krijg je lange voorgesprek, extra tijd voor persoonlijke begeleiding, rijvaardigheidsadviseur die goed om kan gaan met spanning en nervositeit. Vergeet niet om eerste je rijschool hiervoor te machtigen

 

Wat als ik weer zak voor BNOR examen?

Als je 5e keer zakt voor je praktijkexamen, moet je ook de volgende examens als nader onderzoek examen afleggen. Dus in principe  als je eenmaal begonnen bent met nader onderzoek blijf je dat ook doen tot dat je slaagt.

Wat zijn de kosten?

Voor BNOR examen betaal je 17 euro meer dan je gewone examen. Bij meeste rijscholen is dat 10 euro meer. Wij hebben uitgebreid uitgerekend en kosten plaatje gemaakt hoeveel je rijbewijs zal kosten. Neem ook kijkje wat de examen tarieven bij ons is en krijg rijlessen bij de beste rijschool in Rotterdam

 

 

 

 

 

5/5 - (103 votes)