Rijschool machtigen doe je zo!

Rijschool machtigen

Om je rijschool te machtigen, moet je eerst inloggen op Mijn CBR. Om in te kunnen loggen heb je Digid nodig.

Cbr gebruikt Digid om te controleren of jij het echt bent. Omdat je geregistreerd wordt, kunnen ze je identiteit controleren. Het is handig om te hebben. Want je hebt Digid ook nodig voor andere organisaties. Het is tussen systeem om in mijn Cbr te komen.

We hebben een heel eenvoudige video voor je gemaakt. Zodat je gemakkelijk kunt zien hoe je je rijschool kunt machtigen. Maar voor de mensen die toch willen lezen leggen we uit hoe het moet.

Waarom moet je rijschool machtigen?

Om een rijexamen, BNOR examen of  tussentijdsetoets te kunnen doen, moet je rijschool via het CBR een datum voor je reserveren. Om je gegevens te krijgen, moet je toestemming geven aan je rijschool. Zodat zij datums kunnen zoeken en boeken. Alleen je rijschool kan dit voor je doen.

Hoe doe je dat?

  • Log in op mijn CBR
  • Hier kun je kiezen voor theorie of rijvaardigheid dus in dit geval ” Machtigen voor rijvaardigheidsexamen”
  • Kies de categorie in dit geval “Auto”
  • Je moet alle opties aanvinken
  • Nu kun je kiezen voor zoeken op naam of nummer van je rijschool.
  • Na het invullen zoek je de rijschool en ga je verder
  • Controleer of alles goed is ingevuld en klik op machtigen. Je kunt je rijschool op twee manieren machtigen. Je kunt dit doen door te zoeken op de naam van je rijschool of door een rijschoolnummer te gebruiken.

Na het invullen van je gegevens ontvang je een bevestiging. Je rijschool ontvangt dezelfde bevestiging. Met deze bevestiging kan je examinator tijdens je examen controleren of je bij de juiste rijschool bent. Want je examen vindt plaats in dezelfde auto waarmee je rijlessen volgt.

De wereld moderniseert snel. Door de technische vooruitgang is het aantal voertuigen enorm toegenomen. Dit massale aantal voertuigen heeft ook het aantal autorijscholen verhoogd. Dus, een goede identificatie van een authentieke rijschool is van groot belang.

De vaardigheid van het rijden is niet aangeboren. Je moet het jezelf aanleren door het goed te onderwijzen. Zelfs als je een idee hebt over hoe je moet rijden, kun je nog steeds niet direct met je auto de weg op. De juiste richtlijnen en grondige oefening zijn nodig om deze vaardigheid te bereiken. En de vaardigheid kan worden beheerst tijdens elke fase van het leven. We geven altijd de voorkeur aan het besturen van privé-voertuigen boven het openbaar vervoer vanwege het gemak, dus het is noodzakelijk om te leren.

EENVOUDIG JE RIJSCHOOL MACHTIGEN

In deze korte video laten we zien hoe het moet

Stap voor stap uitleg om het zo makkelijk mogelijk te maken. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op
5/5 - (36 votes)