Is het mogelijk om in 1x te slagen voor je rijbewijs?

in 1x slagen rijbewijs

Het halen van je rijbewijs is iets wat je natuurlijk zo snel mogelijk wilt doen, je wilt gewoon autorijden en al die vervelende examens achter de rug hebben. Maar kan dat eigenlijk wel? In dit artikel gaan we kijken of het mogelijk is om in 1x slagen rijbewijs!

 

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen, natuurlijk is het mogelijk om in één keer te slagen! Sterker nog, de meeste kandidaten slagen in één keer voor hun rijexamen. Het theorie-examen is zo achter de rug, als je logisch nadenkt en goed voorbereid bent moet in één keer slagen appeltje eitje zijn. Het rijexamen wordt al lastiger, maar als het goed is wordt hier niks gevraagd wat je niet al bij je rijlessen hebt geleerd, dus ook dit moet meer dan goed komen! In de cijfers van het CBR is het ook duidelijk terug te zien dat slagen in 1x  zeker mogelijk is.

 

Snel rijbewijs halen

Dat is natuurlijk goed nieuws, maar wat kan je nou doen om in één keer te slagen? Voor je theorie-examen is het simpelweg een kwestie van voorbereiding, neem alle boekjes enkele keren door en denk logisch na, veel vragen op het examen weet je wel, maar je moet er even over nadenken, neem dan ook je tijd! Voor het praktijkexamen ligt dit wat anders, je kan hier immers niet zomaar even voor oefenen. Toch is ook voorbereiding hier belangrijk, neem alle theorie nog een keer door zodat je de volledige focus op het rijden kan leggen.

Het is belangrijk dat je met genoeg zelfvertrouwen de auto in stapt voor het praktijkexamen. Het is namelijk bewezen dat kandidaten met zelfvertrouwen niet alleen minder fouten maken. De fouten die je maakt worden ook minder streng aangerekend door jouw uitstraling. Verder moet je gewoon vertrouwen op je eigen kunde, je hebt alles al een keer gedaan tijdens de rijlessen en je kan autorijden. Zie het als een rondje rijden in plaats van een examen dan komt alles in één keer goed! Ook kun je spoedcursus rijbewijs nemen om het proces te kunnen versnellen.

Zakken voor je rijexamen is geen schande

Het is natuurlijk heel leuk dat je in één keer kan slagen voor je rijbewijs, maar dat betekent zeker niet dat het moet! Het is dan ook sterk aan te raden om niet te veel druk op jezelf te leggen, als je per se in één keer wilt slagen is de kans dat dit niet lukt groter dan wanneer je het op je eigen tempo doet. Zakken is geen schande, en van je fouten kan je altijd leren, dit geldt ook voor het halen van je rijbewijs!  Kijk wat je moet doen als je geslaagd bent voor je rijexamen

 

Al met al is het dus zeker mogelijk om je rijbewijs in slechts één keer al te halen. Als je rustig blijft en goed voorbereid bent slagen de meeste kandidaten in één keer. Maar onthoud altijd dat je mag zakken, en dat je van je fouten kan leren. Leg geen onnodige druk op jezelf, maar als je dan toch in één keer slaagt is dat natuurlijk mooi meegenomen!

 

 

5/5 - (36 votes)