Rijlessen in een Mercedes

Rijlessen in een Mercedes

Is het waard om een rijschool te kiezen die Mercedes auto’s tijdens de rijlessen als lesauto gebruiken?
Je rijexamen doen is natuurlijk een spannend moment in je leven, maar je bent natuurlijk al goed voorbereid tijdens je rijlessen. Maar maakt de lesauto waarin je leert rijden nou echt een verschil? Is een luxere lesauto echt beter? Dat gaan we uitzoeken!

Luxere lesauto is beter

Laten we beginnen met kijken naar de onderdelen waar een goede lesauto aan moet voldoen. Op de eerste plaats voor iedere rijschool staat natuurlijk prijs, de aanschafprijs van een Mercedes ligt hoger dan andere auto’s, maar dat zie je ook terug in de kwaliteit! Niet alleen de aanschafprijs is van belang, ook de verzekeringskosten zijn een belangrijk onderdeel van de prijs van een lesauto. Een ander essentieel punt voor een goede lesauto zit hem in de veiligheid. Hier scoren luxere lesauto’s zoals rijscholen die luxere auto’s hebben wel weer heel goed. De auto moet tegen een stootje kunnen en ook een grotere impact, die natuurlijk niet uit te sluiten is met onervaren leerlingen achter het stuur, moet voldoende opgevangen worden.

Verder is brandstofverbruik natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van een lesauto. Een rijschool wil natuurlijk winst maken en een lesauto maakt enorm veel kilometers, een zuinige auto is dan mooi meegenomen!

Afgezien van financiële en andere praktische redenen is het natuurlijk ook heel belangrijk dat de auto simpelweg lekker rijdt. Dit wordt dan ook zeker meegenomen bij het kiezen van een goede lesauto, je kan immers nooit leren rijden in een oude, moeizame auto die amper wilt starten!

Veiligheid

Zoals we al eerder hebben gezegd is een luxere lesauto een betere optie voor jouw rijlessen. Afgezien van de prijs heeft de Mercedes namelijk alles van de eerdergenoemde punten. Laten we beginnen bij de veiligheid, luxe auto’s  scoren natuurlijk erg goed op dit gebied. Alle A-merken in de auto-industrie scoren hoog op de verplichte crash tests, en ze garanderen de veiligheid van zowel de leerling als de instructeur.

Ook op het gebied van verbruik scoren auto’s als een Mercedes aanzienlijk beter dan andere modellen. Sommige modellen hebben ook dode hoek detectie. Deze auto’s maken namelijk gebruik van een sterk doorontwikkelde injectiemotor, dit klinkt misschien wat technisch maar het komt neer op een extreem laag verbruik! En qua rijgedrag wordt het natuurlijk niet veel beter dan iets als een Mercedes, deze merken hebben een reputatie om hoog te houden.

Kies de beste lesauto

Jammer genoeg ligt de keuze van lesauto vaak niet bij de leerling. In de meeste gevallen zal je een auto aangewezen krijgen, maar als je de keuze hebt kies dan altijd voor de luxere lesauto!

 

Al met al is een luxe lesauto dus een betere plek om te leren rijden dan een ander model. Neem rijlessen in een Mercedes. Dit komt door meerdere factoren op het gebied van rijgedrag en veiligheid. In een luxere lesauto is rijden niet alleen comfortabeler, maar ook veiliger! De hoge aanschafkosten van een dergelijke auto is vaak intimiderend, maar deze wordt dubbel en dwars terugverdient in prestaties! Bedankt voor het lezen en veel succes met jouw rijlessen in een luxe lesauto!

5/5 - (36 votes)