Rijlessen in coronatijd

Rijlessen in coronatijd

Rijlessen nemen en uw rijbewijs halen, het is een belangrijk moment in ieders leven, maar door de voortdurende Corona crisis is dit helaas voor velen nog geen realiteit geworden! Door de algehele lockdown zijn theorie examens bij het CBR helemaal niet mogelijk. En om nog maar te zwijgen over de soms wel maanden lange wachtrijen voor een praktijk examen. Hoe moet dat nu verder en wat doen rijscholen in Rotterdam om u te helpen? En wat kunt u al wél doen om zelfs in deze lastige tijden toch een stapje dichterbij uw rijbewijs te komen? Laten we eens kijken naar de mogelijkheden!

Wachttijd bij CBR

Laten we beginnen met wat positief nieuws, sinds de recente versoepelingen in corona maatregelen, mogen er sinds 3 maart 2021 weer praktijkexamens en rijlessen worden afgenomen! Uiteraard gelden ook hier de bekende basisregels, 1.5m afstand, handen ontsmetten, maximaal 2 personen in de auto, maar dit mag de pret niet drukken! Dit lijkt natuurlijk allemaal prachtig, maar de realiteit is en blijft hard rond rijlessen en voornamelijk examens tijdens coronatijd, de wachttijden voor een praktijkexamen bij het CBR is namelijk aanzienlijk opgestapeld tijdens deze lange examen loze periode!

Volgens het CBR moet u rekeninghouden met wachttijden van rond de 20 weken, 5 maanden dus! Uiteraard zijn er wel uitzonderingen, als u uw examen al had gepland krijgt u voorrang bij een her planning en hetzelfde geldt voor het uitstellen van uw examen. Maar voor velen betekent dit dus 5 maanden wachten op een rijexamen, en om heel eerlijk te zijn valt hier momenteel weinig aan te doen. Het enige advies wat wij kunnen geven is, hou geregeld contact met uw rijschool, het is voor rijscholen in grote steden zoals Rotterdam veel makkelijker om plekken te reserveren en daardoor de wachttijden te verlagen dan voor u als particulier!

Praktijkexamens en Corona

 

Alle ophef rond de praktijkexamens is natuurlijk een heel gedoe, maar in vergelijking tot de stand van zaken rond de theorie examens loopt het allemaal op rolletjes. De theorie examens liggen, op de tijd aan schrijven 5 april 2021, nog helemaal plat, zonder enig teken van versoepeling in het vooruitzicht. Dit is problematisch, aangezien een theorie examen vereist is voor het praktijkexamen. Ook hier kunnen we helaas weinig aan veranderen, maar ook in deze situatie geldt; houd nauw contact met uw rijschool, zij kunnen namelijk zeker bij het theorie examen aanzienlijk veel sneller plekjes reserveren dan u dat kan.

Theorie examens zullen de grote achterstand sneller weg kunnen werken dan bij de praktijkexamens, volgens het CBR is de verwachte wachttijd voor het theorie examen momenteel 6 tot 9 weken, maar dit is dus geheel afhankelijk van versoepelingen op het gebied van de strenge Corona maatregelen! Gelukkig is een theorie examen geen vereiste om rijlessen te nemen, dus wees er snel bij!

Rijlessen gaat door

Al met al lijkt de situatie misschien uitzichtloos, maar als u maar in contact blijft met uw rijschool en vooral rustig blijft komt het uiteindelijk allemaal goed. Veel rijscholen in Rotterdam bieden gewoon lessen aan, op een veilige en verantwoorde manier, en zij zullen u helpen om zo snel mogelijk uw rijbewijs te bemachtigen! Bedankt voor het lezen, en veel succes op de weg naar uw rijbewijs!

5/5 - (36 stemmen)