Tips voor je auto theorie-examen!

Auto theorie examen

Heb je je auto theorie examen aan gevraagd bij het CBR? Of ben je dit van plan? In dat geval kan je niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereidingen treffen voor dit belangrijke examen! Een goed begin is het halve werk, en een goede voorbereiding op het auto theorie examen is een grote stap naar je rijbewijs! Ook bedragen de kosten van een theorie-examen €37 dus is het toch lekker om in één keer te slagen! Daarom staan in dit artikel alle tips die je nodig hebt voor een goede voorbereiding!

 

Inhoud auto theorie examen

Om te beginnen is het belangrijk om te begrijpen hoe het examen precies in elkaar zit om je goed te kunnen voorbereiden. Het theorie-examen auto bestaat uit drie onderdelen, gevarenherkenning, kennis en inzicht. De categorie gevarenherkenning focust zich op het inzien en het reageren op gevaarlijke situaties. De kennis categorie bevat reproductie vragen over bijvoorbeeld voorrangsregels of verkeersborden. En tot slot de inzicht categorie vraagt om een toepassing van de kennis met behulp van een fictieve situatie! In totaal heb je 30 minuten de tijd voor het theorie-examen, tenzij je extra tijd hebt in dat geval heb je 45 minuten. De beste manier om de opbouw van het examen goed te begrijpen is door veel te oefenen, hier zijn vele websites voor en het CBR biedt zelf ook oefenexamens aan.

Bestudeer ook alle verkeersborden. Als je in de auto zit bij je ouders bijvoorbeeld of vrienden, probeerden alle verkeersborden te benoemen die je ziet. Je kan ook online routes kijken waar je dit kunt zien.

Tips voor meer focus

Nu we weten hoe het examen is opgebouwd kunnen we ons focussen op meer gedetailleerde tips, voor de verfijning van de voorbereiding! Belangrijk is dat veel vragen de bedoeling zullen hebben om je op het verkeerde been te zetten, bijvoorbeeld doormiddel van een misleidend plaatje of een ingewikkelde tekst. Let hierom, voornamelijk bij de categorie kennis, zo min mogelijk op de bijgevoegde plaatjes, behalve als de vraag verwijst naar de afbeelding uiteraard! Lees ook de vraag meerdere keren door, probeer de vraag volledig te begrijpen want vaak wordt je hier op het verkeerde been gezet. Het theorie-examen auto is dan ook voor een groot deel begrijpend lezen! Soms zal je een vraag krijgen waar meerdere antwoorden goed lijken te zijn, kies in dit geval altijd het meest correcte antwoord, in de meeste gevallen zal dit het meest uitgebreide antwoord zijn maar let hierbij goed op!

 

Oefenexamens is veruit de meest effectieve manier om alle aspecten van het theorie-examen auto goed onder de knie te krijgen, houd alle foute antwoorden bij en zorg dat je leert van al je gemaakte fouten, zodat je ze niet meer hoeft te maken op het echte examen! Begin tussendoor ook met de rijlessen. Hierdoor zul je meer inzicht krijgen. Lses ook tips auto rijexamen

 

5/5 - (36 stemmen)