10 Tips om je rijexamen te halen

Rijexamen tips

Je moet een aantal stappen zetten om een echte bestuurder te worden. Eén daarvan is je rijexamen behalen. Door slechts op de volgende 10 punten te letten kun je gemakkelijk je rijbewijs behalen. Dus, wat zijn deze tien tips? Laten we eens kijken naar wat je moet weten voor het praktijkexamen!

1. Genoeg praktijkervaring

Het belangrijkste onderdeel voor succes tijdens je rijexamen is dat er voorafgaand veel geoefend moet worden. Immers, hoe meer je gewend bent aan de verkeersregels en het rijden hoe minder fouten je zult maken. Dat elimineert de meeste problemen die je tijdens het examen zult ervaren. Voor een succesvolrijexamen raden wij je aan om zo veel mogelijk te oefenen!

2. Kennis van de examenroute

Praktische examens vinden plaats op bepaalde terreinen. Des te beter de leerling deze examenroutes kent, des te beter diegene zal slagen. Kijk daarom heel veel filmpjes van examenroutes in jouw regio. Dit is handig om de wegen grondig te leren kennen. Voor de regio rijschool Rotterdam hebben wij de examenroutes voor jou opgenomen.

3. Stel je auto af voor de rijexamen

Voor het praktijkexamen dien je de lesauto aan te passen aan jezelf. Dit verhoogt het comfort tijdens het rijden en zorgt voor meer rijgemak. Nadat je in de auto bent gestapt, zet je alle afleiding zo nodig uit. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de radio en maak dan de nodige aanpassingen om het rijden te vergemakkelijken. Vergeet uiteraard niet je veiligheidsgordel om te doen!

4. Het naleven van de snelheidslimieten

Tijdens het rijexamen moet je je altijd houden aan de geldende verkeersregels. Daarom is het een essentieel aandachtspunt om op je snelheidslimiet te letten. Indien je dit niet doet dan is de kans groot dat je slaagt voor het examen.

5. Stop bij alle stoptekens

Door rood licht rijden is één van de grootste regelfouten in het verkeer. Daarom moet je op alle rode lichten letten en daarbij de regels niet overtreden. Doe je dit niet, dan moet je waarschijnlijk het praktijkexamen opnieuw afleggen. Dus let er goed op dat je niet door rood rijdt!

6. Vergeet de richtingaanwijzers niet

De richtingaanwijzers worden gebruikt om andere chauffeurs te waarschuwen. Dit doe je voordat je in het verkeer gaat manoeuvreren. Echter worden de richtingaanwijzers vaak vergeten of verwaarloosd. Zodra dit geval is kunnen andere bestuurders in gevaar worden gebracht tijdens het rijden. Als je het rijexamen snel wilt halen, moet je de richtingaanwijzers zeker niet vergeten!

7. Leer hoe je kunt fileparkeren

Eén van de meest veelbesproken kwesties met betrekking de rijexamens is fileparkeren. Dit kan heel lastig zijn tijdens het examen. Daarom is het raadzaam dat je dit heel goed oefent met je rijinstructeur. Het is belangrijk dat je met vertrouwen het examen in gaat.

8. Oefen de kruispunten

Kruispunten zijn nachtmerries van leerlingen die een rijbewijs willen behalen. Op kruispunten worden de meeste fouten gemaakt tijdens het rijden en dat kan zelfs leiden tot ongelukken. Om ervoor te zorgen dat jij je examen haalt moet je zeker aandacht besteden aan en tijdens kruispunten.

9. Blijf kalm tijdens je rijexamen

Het meest cruciale aspect om het examen met succes af te leggen is jouw eigen kalmte. Veel kandidaten die hun kalmte niet onder controle kunnen krijgen, halen helaas hun rijexamen niet.

10. Kom op tijd naar je rijexamen

Je moet laten zien dat je klaar bent voor het examen. Dit doe je door naar het examencentrum te gaan waar het examen tijdig zal plaatsvinden. Als je te laat komt, kun je ervan uitgaan dat jouw examen niet doorgaat. Dan moet je weer bij het begin beginnen.
Soms kan het zijn dat je in de winter moet afrijden. Lees dan hier om tips en tricks te krijgen

5/5 - (1 stemmen)