Opfriscursus – Hoe zit dat?

opfriscursus

Merk je dat je je vertrouwen achter het stuur hebt verloren? Of dat je minder vaak de auto pakt uit angst voor eventuele ongevallen, of moeilijkheden? Dan is een opfriscursus misschien wel iets voor jou! In dit artikel nemen we je mee door de wereld van de opfriscursus. Wanneer heb je het nodig en wat houdt het in? Zodat jij weer zo snel mogelijk zelfverzekerd en veilig, de auto in kan stappen!

 

Durf te rijden

Met de auto het verkeer in kan ingewikkelde, onoverzichtelijke en soms zelfs gevaarlijke situaties opleveren. Het is dan ook totaal niet vreemd dat naarmate je ouder wordt of minder vaak in de auto zit, het zelfvertrouwen langzaam verdwijnt. Het kan dan soms een enorme drempel zijn om weer terug in te treden in de drukke en onoverzichtelijke wereld van het verkeer! Of misschien ligt de situatie wel heel anders. Misschien ben je van plan om een 17-jarige te gaan begeleiden in zijn eerste jaar autorijden en wil je weer even zeker weten hoe alles in elkaar steekt. In al deze gevallen is het doen van een cursus misschien wel dé uitkomst voor jou! Rijschool OMW, biedt voor lage prijzen opfriscursus pakketten aan, zodat jij binnen no time weer vol zelfvertrouwen, en opnieuw opgedane kennis de weg op kan!

 

Wat is een opfriscursus

Klinkt goed, maar wat houdt een opfriscursus nou precies in? Pakketten verschillen natuurlijk per rijschool. Maar over het algemeen bestaat een cursus uit een set rijlessen waarin je met een ervaren instructeur op pad gaat en alles nog eens goed doorneemt. Alle basiscomponenten zoals inparkeren, snelweg rijden, spiegels stellen etc. komen wederom aan bod. Omdat een opfriscursus puur voor jezelf is en daarom dus niet aan een examen gebonden zit is er extreem veel ruimte voor personalisatie en details. Zo kan jij meestal aan de rijschool uitleggen waar jouw angsten. Of probleempunten liggen. Zodat je specifiek die onderdelen van het autorijden nog eens kan oefenen. Dit betekent dat instructeurs veel meer op specifieke details in kunnen gaan. En daardoor meer op het daadwerkelijke rijden kunnen letten in plaats van op het klaarstomen voor het praktijkexamen!

Wat zijn de kosten?

Afhankelijk van het aantal lessen dat je neemt, en bij welke rijschool je dit doet, ligt de prijs van een opfriscursus tussen de €400 en €500 euro, voor dit geld besteed je tussen de 3 en 5 uur aan totale lestijd. Bij rijschool OMW betaald je voor 10 rijlessen €325 ( alle tarieven vind je hier). Meer dan genoeg om alle rij angsten heen te komen, en om het rijplezier weer terug te vinden!

Blijf rijden

Al met al is een cursus dus dé manier om je angsten opzij te zetten, en het plezier in de auto terug te vinden. Wat natuurlijk essentieel is voor het dagelijks leven! Een opfriscursus zal in alle waarschijnlijkheid één van de meest effectieve rijlessen zijn die je ooit hebt gehad. Door de mogelijkheden om op eindeloze details in te gaan, door het gebrek van een examen. Kortom, een kleine prijs om over al je angsten heen te komen en je dagelijks leven drastisch te vereenvoudigen! Bedankt voor het lezen, en succes met de rijlessen!

5/5 - (36 votes)